Upis u vrtiće i preko portala eUprava Studio B

09. 05. 2016. 20:12:04

Upis dece u predškolske ustanove počeo je danas i trajaće do 20. maja. Umesto u redovima i pred šalterima, roditelji po prrvi put decu mogu da upišu onlajn, odnosno putem Nacionalnog portala eUprava.

Sva dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zameniće jedan obrazac, a proces upisa biće jednostavan i u potpunosti besplatan. Liste upisanih mališana biće objavljene 13. juna.

Iako je prvi dan upisa mnogi roditelji su požurili  da u zemunskoj predškolskoj ustanovi “Sima Milošević”  predaju  zahtev za upis deteta u vrtić. Na području Zemuna  više je od 900 slobodnih mesta ali ni to neće biti dovoljno za svu decu.

Najveća potražnja za upis je u Batajnici Ugrinovcima i Altini. U vrtiću  “Čarolija” nije bilo gužvi uobičajenih proteklih godina.  Tome je , smatraju u Komisiji za upis, doprinela novina da je  od ove godine omogućen i onlajn upis, zahvaljuijući kome roditelji ne moraju da gube vreme i izostaju sa posla kako bi pribavili papire za upis

 

Obrazac za upis deteta u predškolsku ustanovu može  da se preda i lično u predškolskoj ustanovi, ali bez potrebe da se uz njega prilažu druga dokumenta.  Treba pomenuti da roditelji moraju biti saglasni  da se po službenoj dužnosti svi podaci navedeni u zahtevu proveravaju, od izvoda iz matične knjige do radnopravnog odnosa.

Do podneva prvog dana upisa u predškolsku ustanovu “Sima Milošević” stiglo je već sto onlajn zahteva.  Neki roditelji su se ipak opredelili za stari provereni sistem dolaska u vrtić.

Na konkursu za upis dece za 2016/2017. godinu podnosiće se zahtevi za 17 predškolskih ustanova koje imaju 6.950 slobodnih mesta. Liste upisanih mališana biće objavljene 13. Juna  Roditelji nezadovoljni odlukom upisne komisije moći će da predaju žalbe do 22. juna.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Sumaglica

Trenutna temperatura -2°C

Sumaglica

Subota
Pretežno sunčano

Max: 6°C
Min: -3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana