UNS: Đilas izjavama vrši pritisak na novinare Tanjug

Objavljeno: 30.11.2020. 16:10 Izmenjeno: 01.12.2020. 09:00

Najava Dragana Đilasa da će tužiti zaposlene na Televiziji Pink predstavlja pritisak na novinare, saopštava Udruženje novinara Srbije i ističe da Djilas nema pravo da vređa novinare i da svoju moć zloupotrebljava kako bi ih ućutkao.

Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorilo je da izjava predsednika Stranke slobode i pravde (S SP) Dragana Ðilasa da će tužiti zaposlene na TV Pink, kao i omalovažavanje izveštača te televizije, predstavljaju pritisak na novinare.

UNS u saopštenju podseća da je na jučerašnjoj konferenciji za novinare S SP Ðilas je rekao da će tužiti prezenterku vesti, novinara, sagovornike TV Pink, a vlasnika Željka Mitrovića „na kraju“, čime je, kažu, nastavio s neprihvatljivom praksom koju je započeo izbacivanjem novinara sa konferencija za medije.

UNS navodi i da je Ðilas s nipodaštavanjem govorio o izgledu novinara Pinka.

„UNS još jednom upozorava političare da je karakterisanje novinara na osnovu njihovog fizičkog izgleda i odevanja neprimereno. Svako ima pravo da kritikuje rad medija, ali ne i da vređa novinare i zaposlene u medijima i da svoju moć zloupotrebljava kako bi ih ućutkao“, navodi se u saopštenju.

UNS naglašava da novinari imaju pravo i obavezu da istražuju imovinu svih političara i članova njihovih porodica, da su pritom dužni da poštuju profesionalne standarde, a da političari zbog toga ne smeju da vređaju novinare.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana