Unapređenje zapošljavanja Roma Studio B

Objavljeno: 24.07.2020. 15:49 Izmenjeno: 24.07.2020. 20:57

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević potpisao je s direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem i predsednicom organizacije Romska ženska mreža Anom Šaćipović Memorandum o saradnji, čiji je cilj da se unapredi zapošljavanje Roma.

Đorđević navodi da je Memorandumom stavljen poseban akcenat na zapošljavanje žena romske populacije.

Ukupna nezaposlenost u Srbiji u prethodnih osam godina smanjena je sa 26 na 9,6 odsto. Ministar Ðorđević kaže da se naše društvo može pohvaliti da ide napred tek kada se za isti procenat smanji i nezaposlenost Roma.

Direktor NSZ-a Zoran Martinović ističe da se na njihovoj evidenciji nalazi 29.000 osoba romske nacionalnosti i dodaje da je u prvih šest meseci u programe službe bilo uključeno 1.500 Roma, od kojih 670 žena.

Martinović poručuje da su Romi bili uključeni u program novih radnih mesta i samozapošljavanja, a postojao je i poseban poziv za otvaranje sopstvenog biznisa na koji se javilo 80 pripadnika romske nacionalnosti, od kojih 25 žena, što je još jedan dokaz da NSZ sa Ministarstvom za rad konstantno radi na unapređivanju položaja Roma u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana