Unapređenje rada inspekcijskih sluzbi smanjilo sivu ekonomiju Tanjug

Objavljeno: 08.02.2022. 12:27 Izmenjeno: 08.02.2022. 12:51

Obradovič je navela da se nastavlja s procesom digitalizacije inspekcijskog nadzora i uspostavljanjem potpuno automatizovog sistema rada,

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović ocenila je  da je to ministarstvo sprovelo značajne mere iz Plana suzbijanja sive ekonomije u vezi sa kooridnacijom rada inspekcijskih službi i reformom inspekcijskog sistema, koji pordrazumeva digitalizaciju i stalni dijalog sa privredom, sudovima i drugim zainteresovanim stranama.

„Naše inspekcije su se našle pred izuzetnim izazovm tokom pandemije i uspele da obezbede primenu pandemijskih mera i očuvaju javno zdravlje, uz maksimalni mogući stepen privrednih aktinovnosti“, rekla je ministarka Obradović učestvujući na konferenciji o Programu suzbijanja sive ekonomije za period 2022-2025. u organizaciji Ministarstva finansija.

„Obavljeno je 1,5 miliona, pre svega, preventivnih, nadzora, obavljena neposredna komunikacija s privredom, koja je dobijala uputstva za protivpandemijske mere, što je važno jer su inspekcije u prvoj fazi pandemije uspele potpuno da sprečce crno tržište medicinskom opremom i hranom“, naglasila je Obradovićeva.

Navela je  da se nastavlja jačanja inspekcija i razvijanja alata za stalan dijalog s privredom i saradnju sa sudovima radi unapređenja efikansnosti rada inspektora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana