Vulin: Unaprediti socijalni dijalog u Srbiji

Objavljeno: 29.09.2016. 11:04 Izmenjeno: 30.09.2016. 15:45

Državi je veoma stalo da se poboljša sodijalni dijalog u Srbiji, ali i da socijalno-ekonomski sasveti počnu da funkcionišu na nivou lokalnih samouprava, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

 

On je na tribini „Socijalni dijalog između sindikata i poslodavaca u Srbiji“, u Palati Srbija, rekao da bi funkcionisanje socijalno-ekonomskih saveta na lokalu doprinelo boljem rešavanju brojnih problema.

“Problemi unutar kolektiva moraju da se rešavaju dijalogom, drzava ne može nikome da nemetne obavezu da sprovodi dijalog, niti da naredi formiranje sindikata, ali niko nema pravo to da zabrani”, istakao je Vulin.

Kako kažem, sindikati i poslodavci treba više da razgovaraju.

“Ne doživljavamo to kao razgovor suprotnih strana već kao strana koji imaju zajednički interese. Međunarodno iskustvo je pokazalo da gde postoji dijalog i saradnja i dobra komunikacija između sindikata i poslodavaca da to blagotvorno utiče na profit”, navoe je Vulin.

On je dodao da zato držva uvek nudi pomoć i ulogu posrednika u rešavanju problema između sindikata i poslodavaca.

Ministar je dodao da je današnji skup u Palati Srbija samo jedan u nizu koji će biti organizovani kako bi se unapredio socijalni dijalog u Srbiji.

U radu skupa, u Palati Srbija, učestvuju predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik UGS „Nezavisnost“ Branislav Čanak i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura -5°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana