Unapređenje ekonomskih odnosa sa Nemačkom

Objavljeno: 23.02.2016. 12:12 Izmenjeno: 23.02.2016. 12:12

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom kompanije za proizvodnju najmodernijih sistema rasvete „Cumtobel“ Ulrihom Šumaherom. Dogovoren je nastavak uspešno započete saradnje i dalje investiranje u Srbiju.

Posle prvog sastanka sa Šumaherom u novembru prošle godine, ova kompanija je donirala najmoderniju uličnu rasvetu za po dve ulice u Beogradu i Nišu i odlučila da svoj projektni centar za centralnu i istočnu Evropu premesti iz Poljske u Srbiju.

Premijer Vučić istakao je da je cilj srpske vlade unapređenje ekonomskih odnosa sa Nemačkom i izrazio uverenje da će strukturne reforme doprineti dolasku novih nemačkih investicija.

„Veliki broj novih potencijalnih investitora iz Nemačke pokazao je zainteresovanost za ulaganje u našoj zemlji. Mi činimo sve kako bi stvorili povoljan investicioni ambijent za privlačenje stranih investicija. Srbija je zahvaljujući našim ekonomskim reformama, ali i kompanijama kao Simens, Tenis, Cumtobel i mnogim drugim, na dobrom putu ka ekonomskom oporavku“, zaključio je premijer Vučić.

Šumaher je rekao da je njegova kompanija odlučila da projektno-istraživački biro prebaci u Beogradu zbog, kako je rekao, povoljnog geografskog položaja, pogodnog poreskog sistema, kao i visokoobrazovanog i stručnog kadra, sposobnog da postane deo velikih kompanija.

Biro će, kazao je, u prvoj fazi servisirati kompanije na prostoru Centralne i Istočne Evrope, a u planu imamo i širenje servisa na celu Evropu“, istakao je Šumaher.

Konkurs za posao u ovoj kompaniji otvoren je od 1. februara i 15 mladih ljudi iz Srbije, koji su završili Elektrotehnički ili Arhitektonski fakultet, imaće priliku da postanu deo tima „Cumtobel grupe“. U drugoj fazi razvoja kompanija planira da u Srbiji zaposli još 50 diplomaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 12°C
Min: 0°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana