Umro legendarni DJ i nakadašnji voditelj na Radiju Studio B – Zoran Modli Tanjug

Objavljeno: 23.02.2020. 13:29 Izmenjeno: 24.02.2020. 10:46

Radio novinar, čuveni DJ, jedan od legendarnih radio voditelja Studija B  i nekadašnji pilot Zoran Modli, umro je u 71. godini, javila je Radio Laguna.

Foto:Informer

Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama.

Nakon 1969. godine, čiju prvu polovinu je proveo kao saradnik Tugomira Vidanovića u emisiji prvog programa Radio Beograda „Novo, aktuelno i zanimljivo“, a drugu polovinu u večernjem programu Beograda 202 pišući najave za voditelje njegovog noćnog programa, javio se na audiciju za voditelje Studija B krajem 1970. godine. Modlijeva „ulaznica“ bila je magnetofonska traka sa polučasovnim snimkom disk-džokejskog programa u zemunskoj diskoteci „Sinagoga“, koja se, gle slučajnosti, tada zvala „Disko 202“! To je bilo dovoljno da iz prve zasnuje stalni radni odnos u najmađem beogradskom radiju.

Sačuvani su snimci jednog od prvih jutarnjih programa Studija B iz prve polovine 1971. godine, sa glasovima Modlijevih gostiju – Đela Jusića iz Dubrovačkih trubadura, splitskog kompozitora Džekija Srbljenovića, popularnog pevača grčkih pesama Larija Nanosa, Vladimira Savčića Čobija iz sastava Pro arte, urednika i kreatora većine tadašnjih emisija Studija B Dragana Jelića, direktora tehnike Studija B inž. Jovana Viškovića (koji je bio i autor mini-emisije za ribolovce „Važno je da trza“) i novinara Đoke Vještice.

Deo kasnijih jutarnjih programa Studija B bila je polučasovna i marketinški originalno zamišljena emisija „Halo Centroprom“, u kojoj je, razume se, ključnu ulogu igrao Poljoprivredni kombinat Beograd. Emisiju je vodio u tandemu sa Petrom Maršom, poznatijim pod pseudonimom Peca Petrović.

Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama.

Izdao je plocu „Zoran Modli i leteca diskoteka“ i bio je urednik jedne rubrike u muzickom magazinu „Džuboks“.

Modli je sa Borom Đordevicem pocetkom 1975. godine osnovao grupu „Hajduk Stanko i jataci“, u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju „Ventilator 202“, sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju „Modulacije“ Modli počinje na tada novoosnovanom radiju „Pingvin“ u maju 1993. godine, prenosi N1.

Od 2000. pokrece emisiju „Zair“ (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana