Ulaganje u kulturu prioritet grada Beoinfo

Objavljeno: 28.08.2018. 14:16 Izmenjeno: 28.08.2018. 14:17

Grad Beograd izdvaja za programsku delatnost u kulturi 37 puta više nego što je bilo prethodnih godina jer ljudi koji vode grad smatraju da je kultura prioritet, izjavila je gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić gostujući na TV „Kopernikus”.

Ona je posebno naglasila da je veoma važna međunarodna saradnja i povezivanje različitih kultura, ali i da se novac iz budžeta grada troši svrsishodno.

Najavljujući buduće projekte i manifestacije, Ivona Jevtić je najavila kao poklon Sekretarijata za kulturu građanima besplatan koncert Makedonske filharmonije, zatim Oktobarski salon, Bitef, Bemus, manifestaciju „Radost Evrope”…

Pored toga, Grad Beograd ulaže u objekte kulture. Budući da matična biblioteka Grada Beograda ima oko sto ogranaka na teritoriji grada, urađeno je mnogo na njihovoj obnovi, od rekonstrukcije krova do poptpune adaptacije objekata.

– Pravimo velike akcije tokom godine, uvodimo nove članove i trudimo se da knjiga bude dostupna svima, a pogotovo deci. Ulažemo i u tradiciju. Ove godine smo podržali i veliki broj kulturno-umetničkih društava – istakla je Ivona Jevtić.

Govoreći o podizanju spomenika u Beogradu, Ivona Jevtić je istakla da se privodi kraju rad na rekonstrukciji Spomenika zahvalnosti Francuskoj  u saradnji sa republikom i Ambasadom Francuske.

– Pored toga, Muzej Grada Beograda u Resavskoj ulici će biti potpuno rekonstruisan, imaće potpuno novi izgled sa puno sadržaja, zatim je u planu i galerija na Kosančićevom vencu. U okviru obnove Trga republike, na mestu današnjeg „Staklenca” u planu je da bude zgrada opere – istakla je Jevtićeva.

Ona je naglasila i da grad ulaže u obnovu domova kulture, posebno u prigradskim opštinama, te podsetila da je nedavno potpuno rekonstruisan i muzej u Mladenovcu.

– Grad podržava brojne projekte svih opština među kojima su brojne radionice za decu i koncerti – istakla je Ivona Jevtić, dodajući da je grad sada u mogućnosti da ulaže mnogo više u kulturu jer je, zahvaljujući odgovornoj politici, finansijski stabilan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana