Uklanjanje objekata na trasi budućeg batajničkog nadvožnjaka Studio B

Objavljeno: 03.03.2021. 12:14 Izmenjeno: 03.03.2021. 12:14

U naselju Šangaj mehanizacija je počela sa uklanjanjem objekata koji se nalaze na trasi budućeg nadvožnjaka.  

Gradska opština Zemun je po nalogu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u kratkom roku uradila 44 rešenja za eksproprijaciju na predmetnoj lokaciji.

Izgradnja nadvožnjaka u Batajnici nije samo važna zbog buduće brze pruge i unapređenja kvaliteta železničkog saobraćaja, već i zbog toga što će to predstavljati sigurnosni benefit i odlično rešenje koje će umnogome građanima omogućiti bezbedniji pružni prelaz i okruženje.

Projektom je predviđena izgradnja betonskog nadvožnjaka dužine oko 285 metara, širine 12,5 metara. Takođe, taj nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju. Nadvožnjak će se nalaziti oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1400 metara okolnih saobraćajnica. Izgradnjom nadvožnjaka smanjiće se broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na ovoj deonici, a i biće ostvaren pun protok kako za železnički, tako i za drumski saobraćaj.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Beograda, i jedan je od važnijih investicionih projekata za Gradsku opštinu Zemun.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 3°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana