Uklanjanje nepropisno parkiranih vozila

Objavljeno: 05.04.2016. 10:21 Izmenjeno: 05.04.2016. 10:21

JKP „Parking servis“ u toku prošle nedelje uklonilo je 11 nepropisno parkiranih vozila sa javnih zelenih površina, tri vozila sa drugih površina i 17 havarisanih vozila.

Pojačana kontrola nepropisnog parkiranja vršena je na prostoru oko pijace „Banjica“. Sprovedeno je izvršenje 34 rešenja komunalne inspekcije i sedam rešenja saobraćajne inspekcije, rekla je Zagorka Panić, sekretarka za inspekcijske poslove.

Prema njenim rečima, u toku je inspekcijska kontrola urednosti spoljnih delova zgrada i površina oko zgrada domova zdravlja na teritoriji grada Beograda. Pregledano je sedam objekata domova zdravlja, zdravstvenih stanica i ogranaka domova zdravlja na Novom Beogradu, u Rakovici, Savskom vencu, Starom gradu, Čukarici, Voždovcu, Vračaru, Zvezdari i u Zemunu, nakon čega slede rešenja za otklanjanje nedostataka. Započet je i inspekcijski nadzor čistoće i urednosti podzemnih pešačkih prolaza.

– Akcije suzbijanja nelegalne ulične prodaje bile su se bez asistencije Komunalne policije. Nastavljene su one na prostoru oko pijaca „Banjica“ i „Skadarlija“, dok je mobilna ekipa (dva inspektora) kontrolisala nelegalnu uličnu prodaju na teritoriji Novog Beograda, Zemuna, Savskog venca, Vračara, Palilule, Zvezdare, Rakovice,Čukarice, Starog grada i Voždovca. Na pijaci „Banjica“ sprovodi se zajednička akcija sa Komunalnom inspekcijom GO Voždovac i „Gradskom čistoćom“. Organizovana je i akcija suzbijanja nelegalne trgovine oko pijace i okolnim ulicama u GO Obrenovac i u njoj su učestvovala četiri komunalna inspektora grada. Zbog velikog broja preprodavaca zatražena je pomoć od MUP-a Policijske stanice „Obrenovac“. Takođe je zatražena saradnja od JKP „Obrenovac“, koje je učestvovalo u akciji sa manjim kamionom i četiri radnika. Akcija je uspešno realizovana. Svi preprodavci su sklonjeni sa ulice, ostavljena i oduzeta polovna roba je odvezena na deponiju. Tokom akcije je izvršeno pet uklanjanja očigledno napuštene nove robe i izdata su tri prekršajna naloga – kazala je Zagorka Panić.

Prilikom kontrole taksi prevoza putnika, vanlinijskog i linijskog prevoza doneta su četiri rešenja, podneto je 11 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata su tri prekršajna naloga. Inspektori za zaštitu životne sredine doneli su pet rešenja kojima je naloženo merenje nivoa buke, četiri rešenja o zabrani upotrebe instaliranih izvora buke, tri rešenja za merenje nivoa zračenja, 11 rešenja kojima je zabranjeno skladištenje sekundarnih sirovina i naređeno uklanjanje sa kontrolisanih lokacija, jedno rešenje kojim je zabranjen rad kotlarnice, dva rešenja kojima se naređuje merenje emisije zagađujućih materija u vazduh, kao i jedno rešenje kojim je naređeno preduzimanje tehničko-tehnoloških mera radi dostizanja graničnih vrednosti emisije zagađujućih materija u vode.

– U Sekretarijatu za inspekcijske poslove prošle nedelje primljeno je 319 prijava građana, a formirana su ukupno 693 predmeta. Doneto je 212 rešenja kojima je naloženo uklanjanje utvrđenih nedostataka iz svih oblasti inspekcijskog nadzora, podneto je 17 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, jedna prijava za privredni prestup, izrečeno je pet novčanih kazni zbog neizvršenja rešenja, izdato je 45 prekršajnih naloga, a po ranije izdatim prekršajnim nalozima naplaćeno je 199.000 dinara. Po zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka inspektora ovog sekretarijata naplaćeno je 216.657,07 dinara – rekla je Panićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana