Ukinuta pravosnažna presuda „SMS mafiji“, ponavlja se suđenje Tanjug

Objavljeno: 22.04.2017. 11:55 Izmenjeno: 22.04.2017. 11:55

Vrhovni kasacioni sud naložio je da se ponovi suđenje za 18 optuženih za prevare u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije pošto je usvojio zahtev za zaštitu zakonitosti branilaca optuženih.

Usvajanjem zahteva za zaštitu zakonitosti VKS je ukinuo pravosnažnu presudu kojim je zimus bila potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda kojim su optuženi bili osuđeni na zatvorske i novčane kazne zbog prevara.

Portparol suda Bojana Stanković potvrdila je Tanjugu da će suđenje optuženima biti ponovljeno u skladu sa odlukom VKS.

Koji je zakon prekršen u ovom slučaju i zbog čega je pravosnažna presuda ukinuta nije poznato.

Ukinutom presudom na četiri i po godine zatvora i 150.000 dinara bio je osuđen Predrag Bećirić a njegovi saučesnici na kazne od sedam meseci kućnog zatvora do tri godine zatvora, kao i na novčane kazne od 40 do 100 hiljada dinara.

Oni su optuženi da su SMS prevarama u nagradnim igrama Državne lutrije Srbije uzimali nagrade na štetu drugih učesnika, dovodeći u zabludu priređivača igre da igraju po pravilima.

Terete se da tokom 2009. i 2010. godine sa više od 200 mobilnih telefona, uređajem za povezivanje komunikacija mobilnim telefonima i korišćenjem softvera, uticali na ishod igara na sreću i osvojili 188 nagrada na takozvanim telefonskim licitacijama.

Reč je o igrama „RTS licitacija“, „Grand licitacija“ i „Grand auto“.

Pored Bećirića, optuženi su Marijana Mijanović, Ognjen Todorović, Miloš Banduka, Marko Banduka, Darko Dragosavljević, Miloš Marić, Viktor Vickov i Vladimir Sladić, Nenad Vuković, Bojan Tutunović, Miloš Ðuran, Mile Jakšić, Marko Vukojević, Robert Balaža, Milica Marić i Vilim Sladić.

Bećirić je optužen da od početka aprila 2009. godine, pa do 15. februara 2010. godine organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali svi ostali okrivljeni, sem Vilima Sladića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana