Uhapšeno osam policajaca zbog zloupotrebe položaja i mita Tanjug

Objavljeno: 26.11.2020. 15:50 Izmenjeno: 26.11.2020. 20:53

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u tri odvojene akcije uhapsili su osam policijskih službenika, dok su protiv četvoro podnete krivične prijave u redovnom postupku i to zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita

U saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, policijski službenici Službe unutrašnje kontrole uhapsili su policajca A.S. iz Bojnika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se tereti da je otkrio podatke iz operativnih izveštaja muškarcu i ženi iz Bojnika, za koje je postojao osnov sumnje da se bave nedozvoljenom trgovinom rezanog duvana, da će biti izvršen pretres njihovih kuća kako bi na vreme sklonili rezani duvan da ga policija ne bi pronašla.

U drugoj akciji, uhapšeno je sedam policijskih službenika Policijske uprave u Kruševcu, svi iz Ćićevca, kao i M.M. iz Kruševca i S.M. iz Kline, zbog postojanja osnova sumnje da su od osoba koje su napravile prekršaj zahtevali i primali novac, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sumnjiče se da su u periodu od 31. oktobra do 14. novembra, prilikom obavljanja patrolne delatnosti i kontrole saobraćaja na teritoriji opštine Ćićevac, od osoba koja su zatekli u izvršenju saobraćajnog prekršaja ili drugog nezakonitog postupanja, zahtevali i primali novac kako ne bi izvršili službenu radnju u okviru svog službenog ovlašćenja.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, uhapšeni su građani S.S. (1981) iz Beograda i M.M. (1997) iz Kraljeva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole podneli su krivične prijave protiv dvoje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova iz Obrenovca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Oni se terete da su iz predmeta koji se odnosi na zahtev za nabavku oružja uklonili negativnu terensku proveru koju su sačinili policajci iz PS Obrenovac i zamenili je proverom koja omogućava nesmetano izdavanje odobrenja za nabavku oružja osobi koje nije ispunjavala sve uslove predviđene Zakonom o oružju i municiji.

Takođe, protiv tridesetčetvorogodišnjeg policajca iz Obrenovca podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo posluga.

On se, kako se sumnja, u periodu od 25. maja do 22. avgusta ove godine, neovlašćeno poslužio mobilnim telefonom marke „samsung“ koji je, kao predmet krivičnog dela, privremeno oduzet od osumnjičenog.

Krivična prijava podneta je i protiv četrdesetšestogodišnje policijske službenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo prevara.

Sumnja se da je ona dovela u zabludu oštećenu da joj preko poznaničkih veza može omogućiti upis na Kriminalističko-policijski univerzitet u Beogradu, na osnovu čega joj je oštećena u više navrata davala novac koji je osumnjičena od nje zahtevala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 15°C

Grmljavina sa kišom

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 21°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana