Uhapšen lažni direktor kompanije iz UAE Tanjug

Objavljeno: 31.08.2018. 16:55 Izmenjeno: 01.09.2018. 14:16

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili su V.J. (61) zbog postojanja osnova sumnje da se lažno predstavljao kao Andrej Kamaraš, finansijski direktor kompanije „Al Maabar Investments – LLC“ koja posluje u okviru projekta „Beograd na vodi“, i oštetio veći broj kompanija u Srbiji.

 

 

U saradnji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, a na osnovu informacija Bezbednosno – informativne agencije, V.J. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela prevara i falsifikovanje isprave, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, sumnja se da je V.J. tokom dužeg vremenskog perioda, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, stupao u kontakt sa većim brojem pravnih lica sa teritorije Srbije kojima je lažno nudio mogućnost plasmana njihove robe na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata preko kompanije „Al Maabar Investments – LLC“, sa sedištem u Abu Dabiju.

Kako se sumnja, da bi oštećene doveo u zabludu osumnjičeni je izradio lažnu veb stranicu www.almmaab.com, koja svojim grafičkim izgledom liči na veb prezentaciju kompanije „Al Maabar Investments – LLC“, na kojoj je ostavio imejl adresu preko koje je komunicirao sa oštećenim kompanijama.

Takođe, piše u saopštenju, sumnja se i da je V.J. sačinjavao falsifikovanu poslovnu dokumentaciju, overavao je lažnim pečatom kompanije koji je sam izradio i na taj način dovodio u zabludu odgovorna lica većeg broja kompanija u Srbiji.

Postoje osnovi sumnje da je V.J. koristio i falsifikovani pasoš Slovačke na ime Andrej Kamaraš.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane koja su na bilo koji način bili u kontaktu sa V.J. ili su oštećeni njegovim prevarnim radnjama da se jave na telefon 011-3540-231 ili na imejl Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala vtk@mup.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana