UEFA: Ne otkazujte prvenstva, igraćemo fudbal tokom leta Tanjug

Objavljeno: 03.04.2020. 11:17 Izmenjeno: 03.04.2020. 11:17

Evropska fudbalska unija (UEFA) pozvala je svih 55 članica da ne otkazuju nacionalna prvenstva i poručila da je plan da se fudbal igra tokom leta, a šampioni dobiju na terenu.

Kako prenosi Skaj sport, UEFA je, nakon što je Belgija juče prekinula prvenstvo i proglasila Briž za šampiona, poslala pismo Savezima u kojem se navodi da je od izuzetne važnosti da čak ni pandemija ne spreči da se takmičenja ne odluče na terenu u skladu s pravilima.

„Sigurni smo da će se fudbal moći igrati u mesecima koji su pred nama, a bilo koja odluka da se prvenstva prekinu bila bi preuranjena i neopravdana. Naše radne grupe su već održale nekoliko sastanaka i došle do zaključaka kada je reč o završetku sezone. Trenutno pravi raspored prema kojem bi se prvenstva igrala u julu i avgustu, a nakon što se ona završe igrali bi se preostali susreti u evropskim takmičenjima. Takođe, tražimo način na koji ćemo odrediti početak naredne sezone koja će, razumljivo, krenuti malo kasnije“, navodi se u pismu i dodaje da će konačan raspored Savezima biti dostavljen najverovatnije sredinom maja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 33°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana