Udruženje „Gledamo srcem“- ljudi koji se ne predaju

Objavljeno: 18.10.2020. 14:32 Izmenjeno: 18.10.2020. 14:32

Prvi odbornik u opštini Zvezdara iz populacije slepih i slabovidih je Boban Veličkovic iz udruženja ,,Gledamo srcem,,. To  pokazuje da su najzad i pripadnici ovog dela naše zajednice  počeli da ulaze u zvanične insitucije  i tako će se brze rešavati njihovi problemi, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić  na nedavno održanom  zajedničkom sastanku u Starom  dvoru

Covek samo srcem dobro vidi , suština se očima  ne da sagledati… tako pocinje  priču Boban Veličkovic koji je postao slep u 40-toj godini.  Za njega je borba termin koji je jako bitan . Često naglasava da je u svojoj borbi  ponovo spoznao sebe . Bitno je da se osobe sa invaliditetom nikada ne predaju  kaže Veličkovic i objašnjava da mu je u  početku bilo teško da prihvati novonastalu situaciju, ali da je uspeo da nastavi dalje.  U ovoj borbi sa članovima Udruženja rame uz reme stoji grad Beograd koji je u poslednjih nekoliko godina  obezbedio vise od 26 kilometara taktilnih staza   i ozvučio 89 raskrsnica zahvaljujuci kojima slepe i slabovide osobe mogu na tim mestima lakse da predju ulicu. A u narednih nekoliko dana bice ozvučene i info table na stajalistima kao i javni prevoz.

Buduci da je prvi odbornik Opstine Zvezdara  u populaciji slepih i slabovidih Veličković očekuje da će se  njihov  glas više čuti .

Upravo je na nedavnom  sastanku u starom dvoru  dogovoreno da se zivot slepih  i slabovidih osoba učini boljim. Zamenik Gradonačelnika Goran Vesic istakao je da je odlučeno da se napravi povelja kojom ce se obavezati grad Beograd , gradske opstine, preduzeca kao i službe  da saradjuju i ukljuce u planove slepe i slabovide osobe.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana