Udovičić: Govorili mi dečko sa Padine, a postao sam šampion Tanjug

Objavljeno: 23.11.2017. 10:44 Izmenjeno: 23.11.2017. 10:44

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, na otvaranju „Tin Toka“ u Domu omladine, istakao da je svaki cilj dostižan ukoliko mladi dovoljno veruju u sebe.

„Treba da imate odgovornost prema celom društvu. Odgovornost prema sebi da uspeš, prema roditeljima, društvu. Verujte, sanjate, budite otvoreni prema generacijskom momentu koji vam to dozvoljava. Sve je dostižno, granice vi postavljate, ne takmičite se sa drugima“, rekao je Udovičić u sali „Amerikana“ Doma omladine.

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije potkrepio je prethodno izlaganje ličnim primerom navodeći put koji je prošao od dečka sa Čukaričke padine do trofejnog sportiste.

„Kad sam trenirao dva puta dnevno, drugari nisu verovali da ću postati svetski šampion. Govorili su da sam samo dečko sa Čukaričke padine. Ja sam prošao put od treninga u hladnoj i prljavoj vodi do reprezentativca koji koji je boravio u najskupljim hotelima“, izjavio je Udovičić koji je naglasio da je broj medalja na nivou jedne godine utrostručen u odnosu na 2013. kad je došao na ministarsko mesto.

Tema kojom je započela ovogodišnja panel diskusija odnosila se na obrazovani sistem, deo učesnika imao je kritički osvrt prema sadašnjem obrazovanju u Srbiji, a najviše zamerki se odnosilo na uopštenost gradiva i manjak primene u praksi stečenog znanja sa mnogo nepotrebnih podataka.

Ostale teme koje su prednjačile na panel diskusiji petog po redu „Tin Toka“ imale se za cilj da približe mladima kako treba da izgleda zdrava veza, kako sprečiti nasilje među vršnjacima, šta je pravilna ishrana i koliko su dobre društvene mreže.

Ove godine je na konferenciji koja postoji od 2012. godine učestvovalo 350 tinejdžera, a među poznatim govornicima bili su muzičar Marko Šelić Marčelo, glumac Petar Strugar, pisac Dragan Varagić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 15°C

Slaba kiša

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana