Učešće Ministarstva odbrane i VS na Sajmu knjiga tanjug

Objavljeno: 24.10.2022. 09:57 Izmenjeno: 24.10.2022. 09:57

Prema podacima Ministarstva kulture i informisanja Srbije, sa oko 150 naslova godišnje, vojni izdavač svrstan je među pet najznačajnijih u zemlji, dodaje se u saopštenju.

foto tanjug

 

Medija centar „Odbrana“ Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane predstaviće svoja izdanja čitalačkoj publici i na ovogodišnjem 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga među više od 400 izlagača, okupljenih pod sloganom „Povratak napisanih“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Nakon  svečanog otvaranja manifestacije, štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u prisustvu načelnika Uprave za odnose sa javnošću pukovnika dr Mihaila Zogovića, obišao je i savetnik predsednika Republike Srbije za kulturu Dejan Savić, kao i mnogobrojni gosti iz kulturnog i javnog života.

Ljubiteljima „vojne“ pisane reči, direktor Medija centra „Odbrana“, potpukovnik Biljana Pašić i načelnik Odeljenja za izdavačku delatnost Goran Janjić predstavili su ovogodišnju, tematski raznovrsnu sajamsku ponudu kuće, koja obuhvata vojnu literaturu, dela istorijske tematike, publicistiku, geopolitiku, vojnu tehniku, vojno zdravstvo, umetnost, kao i udžbeničku literaturu namenjenu Univerzitetu odbrane.

Tokom narednih dana, do 30. oktobra, posetiocima štanda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (prsten hale 1), pod sloganom „Od tradicije ka budućnosti“ biće predstavljena veoma sadržajna ponuda, namenjena ne samo užem krugu interesenata za vojnu literaturu, već i široj javnosti, radi upoznavanja različitih segmenata sistema odbrane.

Prema podacima Ministarstva kulture i informisanja Srbije, sa oko 150 naslova godišnje, vojni izdavač svrstan je među pet najznačajnijih u zemlji, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana