Učenici iz Srbije osvojili 11 medalja

Objavljeno: 28.02.2016. 20:01 Izmenjeno: 28.02.2016. 20:01

Učenici iz Srbije su na završenom tradicionalnom Međunarodnom takmičenju iz matematike i fizike održanom u Bukureštu u Rumuniji, osvojili jedanaest medalja, dok je tim Srbije osvojio prvo mesto iz fizike.

Na takmičenju „Romanian Master of Mathematics and Romanian Master of Physics“, tim Srbije iz matematike je činila jedna ekipa koja je osvojila dve medalje i tri pohvale.

Bronzane medalje iz matematike dobili su Aleksa Konstantinov i Aleksa Milojević, pohvale su dobili Nikola Sadovek, Luka Vukelić, Igor Medvedev, a bez medalje je ostao Ognjen Tošić. Lideri su bili Vlado Uljarević i Bojan Bašić.

Na takmičenju iz fizike učestvovalo je petnaestak ekipa (Rusija, Brazil, Rumunija, Moldavija). Srbiju su predstavljala dva tima – tim Srbije i tim Matematičke gimnazije.

Tim Srbije je osvojio pet medalja iz fizike. Zlatne medalje osvojili su Mihajlo Sporić, Dušan Đorđević, Dušan Novičić, srebrnu medalju osvojio je Stefan Đorđević, a bronzanu Marko Nerančić. Lideri tima su Veljko Janković i Božidar Nikolić, saopšteno je iz Matematičke gimnazije.

Ekipni tim Srbije je osvojio prvo mesto.

Tim Matematičke gimnazije je osvojio četiri medalje i to jednu srebrnu koju je osvojio Vuk Radović, tri bronzane koje su osvojili Marko Šušnjar, Darko Golubović, Katarina Petrović, a bez medalje je ostao Aleksa Đorđević. Lideri tima su Aleksandra Dimić i Ivan Stanić, profesori fizike u Matematičkoj gimnaziji.

Ekipa Matematičke gimnazije se vraća 29. februara avionom u 16.40 časova, navodi se u saopštenju.

Na takmičenju iz matematike učestvovalo je dvadesetak zemalja i konkurencija je bila veoma jaka (Rusija, Kina, Koreja, SAD, Brazil, Velika Britanija, Rumunija, Peru).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 12°C
Min: 10°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana