U Zemunu nagrađen naučni podmladak Studio B

Objavljeno: 18.06.2021. 15:48 Izmenjeno: 18.06.2021. 16:37

Regionalni centar za talente Beograd 1- Zemun organizovao je svečanu podelu diploma učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na regionalnom i državnom takmičenju talenata po nastavnim predmetima

Uz poštovanje epidemioloških mera svečanosti, koja je održana u svečanoj sali Gradske opštine Zemun, prisustvovalo je oko 80 talentovanih učenika, nagrađenih iz različitih naučnih oblasti, njihovi roditelji i gosti.

U ime Gradske opštine Zemun, sekretar Skupštine Marko Janković obratio se prisutnima, čestitao i uručio diplome nagrađenim učenicima.

“Čast mi je što sam u prilici da se obratim mladim ljudima koji su postigli fascinantne rezultate iz naučnih oblasti u kojima su se takmičili. Doći će vreme kada će se valorizovati ono što vi sada radite. Tu smo da vam pomognemo u toku vašeg obrazovanja,  da vas podržimo i damo vam vetar u leđa. Neka vam dosadašnji uspesi na regionalnim i državnim takmičenjima budu podsticaj da i dalje vredno učite i radite“, rekao je Janković.

Direktorka Regionalnog centra za talente mr sc. Milica Vuković je istakla da je na regionalnom i državnom takmičenju učestvovalo168 đaka. Devedesetoro ih je dobilo specijalne diplome, a 27 učenika diplome na državnom takmičenju. U proteklom periodu pojedini srednjoškolci su učestvovali u izradi naučno-istraživačkih radova, uz pomoć mentora koji su zaposleni u eminentnim institutima, a diplome su samo kruna mukotrpnog i posvećenog rada. Naučni podmladak je pozdravio i predsednik Upravnog odbora, naučni savetnik i redovan član Akademije inženjerskih nauka Srbije dr Predrag Petrović.

Regionalni centar za talente Beograd 1 – Zemun formiran je devedesetih godina sa zadatkom da okupi potencijalno nadarene učenike i da im kroz posebno organizovane oblike rada omogući napredovanje u oblastima u kojima pokazuju izuzetnu nadarenost i na taj način doprinese podizanju potencijala naučnog podmlatka.

U ovom centru se edukuju talentovani učenici sa područja opština Zemun, Novi Beograd i Surčin. Zahvaljujući razumevanju GO Zemun, Centar je smešten u posebnu zgradu, u Ulici Cara Dušana 57, i raspolaže prostorom od oko 350 kvadrata. Za proteklih 14 godina kroz usavršavanje u centru prošlo je oko dve hiljade učenika. Mnogima je to omogućilo da izaberu profesiju, dobiju stipendiju i upišu željenu školu ili fakultet.

Nakon podele nagrada, održana je komemoracija bivšem direktoru Regionalnog centra za talente u Zemunu Milošu Tolimiru, koji je preminuo krajem prošle godine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 1°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana