U vrtićima na snazi pojačane mere opreza Beoinfo

Objavljeno: 10.03.2020. 16:18 Izmenjeno: 10.03.2020. 16:18

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak uputio je  zaposlenima u svim beogradskim državnim i privatnim vrtićima dopis u kome se pozivaju na poseban oprez i odgovornost u ponašanju na radnom mestu povodom prvih registrovanih slučajeva virusa korone u Srbiji.

– Ovo je doba godine kada je u vrtićima uobičajeno pojačan higijenski nadzor ali je iz predostrožnosti potreban maksimalan oprez odnosno preduzimanje svih mera kako bi se sprečilo širenje virusa – rekao je Gak.

Kako je objasnio, to znači redovno održavanje vrtićkog prostora, češće provetravanje prostorija u kojima borave deca, pojačan nadzor nad decom dok peru ruke, razgovori sa roditeljima, svakodnevno pranje i dezinfekcija igračaka, posteljine, podova, svih površina koje koriste deca, dodatni oprez pri korišćenju posuđa tokom obroka, stroga kontrola odlaganja otpadaka, izolovanje dece sa primećenim respiratornim infekcijama, dezinfekcija sobe u kojoj su ona boravila, česta provera zdravstvenog stanja sve dece, kontrolisanje razloga odsustva ali i izbegavanje aktivnosti u kojima učestvuje veći broj dece.

Takođe, istakao je Gak, pojačane mere odnose se i na sve zaposlene te je tako, kako je navedeno u dopisu koji je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uputio svim predškolskim ustanovama u Beogradu, potrebno zaposlene sa zdravstvenim tegobama odmah poslati kući.

– Sve ovo su preventivne mere, ali su neophodne kako bismo što bezbolnije prošli kroz ovaj period. U beogradskim vrtićima imamo oko 78.000 dece i važno je da svi pokažemo maksimalnu odgovornost kako bismo ih zaštitili – rekao je Gak.

On je istakao da nema mesta panici, ali da je svakako neophodan dodatni oprez i veći nadzor u svim vrtićima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 24°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana