U vrtićima dolaznost oko 40 odsto Beoinfo

Objavljeno: 01.09.2020. 16:20 Izmenjeno: 01.09.2020. 16:20

Prvi dan nove radne godine u beogradskim vrtićima protiče bez problema. U vrtićima je prisutno 23.715 dece, što je oko 40 odsto od ukupnog broja upisane dece, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak.

– Dolaznost je danas i dalje manja od uobičajene, a prošlog septembra iznosila je 66 odsto. To je dobar pokazatelj da roditelji i dalje imaju veliku odgovornost u borbi sa virusom korona – rekao je Gak.

On je dodao da su zaposleni u vrtićima uhodani, poštuju preporuke i spremni su da brzo reaguju u slučaju pojave zaraženih.

– Brza reakcija je suština borbe protiv širenja virusa u ustanovama. Vrtići rade sve vreme, nijedan slučaj nije izmakao kontroli i očekujem da tako i ostane – rekao je Gak.

Gak je poručio da su predškolske ustanove opremljene zaštitnom opremom koja je neophodna i dodao da roditelji poštuju nova pravila ponašanja pri dovođenju i odvođenju dece. Takođe je istako da i lepo vreme koje omogućava duži boravak napolju, daje razglog za optimizam da se broj zaraženih može držati pod kontrolom.

– To naravno ne znači opuštanje, naprotiv. Mere u vrtićima nećemo ukidati dok god traje epidemija – zaključio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana