U Velikoj Foči pocepana i skinuta zastava Srbije studio b

Objavljeno: 17.10.2022. 11:33 Izmenjeno: 19.10.2022. 09:59

Nema sumnje da ovakvi sramotni incidenti imaju svoje uporište u antisrpskim izjavama i postupcima političara iz Prištine

U noći između subote i nedelje na Spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči pocepana je i odnesena zastava Srbije.

Predstavnici Privremenog organa opštine Orahovac u nedelju su odmah postavili novu trobojku.

Ovo nije prvi put da ekstremisti skrnave spomenik u Velikoj Hoči, novembra prošle godine polomljen je krst, srušen jarbol i ukradena zastava sa ovog znamenja koje je podignuto u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine.

Umesto da njihov spomenik bude mesto najvećeg pijeteta i poštovanja, on se kontinuirano skrnavi i uništava, ali će Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa privremenim organom Orahovca sanirati svako takvo oštećenje,  jer nećemo dozvoliti da mržnja i nasilje opstanu.

Nema sumnje da ovakvi sramotni incidenti imaju svoje uporište u antisrpskim izjavama i postupcima političara iz Prištine koji nemaju poštovanja ni trunke civilizacijskog odnosa ni prema Srbima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji, a mira ne daju ni mrtvim Srbima, čiji se grobovi i spomenici učestalo vandalizuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana