U ustanovama socijalne zaštite preduzete mere opreza Beoinfo

Objavljeno: 11.03.2020. 13:43 Izmenjeno: 11.03.2020. 13:43

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uputila je  dopis svim ustanovama socijalne zaštite, kao i ostalim pružaocima usluga, o potrebi pojačane pripravnosti zaposlenih. Ukazala je na poseban oprez i odgovornost u radu sa korisnicima, a povodom prvih registrovanih slučajeva virusa korone u Srbiji.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u neprekidnoj komunikaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije u Gradu Beogradu, kao i sa ustanovama socijalne zaštite i pružaocima usluga sa teritorije grada Beograda, koje u svojoj nadležnosti imaju zbrinjavanje građana (prevashodno Prihvatilištem za odrasla i stara lica,  prihvatilištima  za decu, Prihvatilištem za žene i decu žrtve nasilja i dr.), kao i klubovima za stare, kako bismo mogli preventivno da reagujemo, ukoliko za tim postoji potreba – rekla je sekretarka Nataša Stanisavljević.

Radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od te bolesti, primenjivaće se mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

– Nema mesta panici, ali je svakako neophodan oprez, te će u skladu sa time naše  ustanove pojačati higijenski nadzor. To praktično znači svakodnevno provetravanje i održavanje higijene opreme i prostora u kome borave korisnici i zaposleni, redovno pražnjenje otpada, korišćenje adekvatnih zaštitnih materijala i sredstava, redovno snabdevanje tečnim sapunom toaleta i trpezarija. Takođe, to podrazumeva i pojačanu kontrolu i redovno pranje ruku svih korisnika i zaposlenih, češću proveru zdravstvenog stanja korisnika, ali i izbegavanje aktivnosti u kojima učestvuje veći broj korisnika. Osim toga, održavaćemo i edukativne sastanke posvećene održavanju lične higijene i neposrednog okruženja, kao i značaju pridržavanja svih preventivnih mera s ciljem sprečavanja i širenja infekcije – zaključila je sekretarka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 31°C

Delimično oblačno

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana