U „Ušću” i mobilnom autobusu vakcinisano više od 8.000 osoba Beoinfo

Objavljeno: 19.05.2021. 13:00 Izmenjeno: 19.05.2021. 13:00

U beogradskom tržnom centru „Ušće” i autobusu adaptiranom u mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa do sada je imunizovano više od 8.000 osoba, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, dodajući da se na taj način želi doći do svakog građanina koji želi da primi vakcinu.

Ona je navela da se prate potrebe građana i da se punktovi za imunizaciju otvaraju tamo gde je to potrebno, kako bi bili što dostupniji građanima.

– To je bila poenta, da idemo tamo gde obični punktovi za vakcinaciju ne mogu biti dostupni – rekla je Stanisavljević i dodala da je na punktu u tržnom centru „Ušće” do sada vakcinisano više od 6.000 građana, a u autobusu za vakcinaciju preko 2.100.

Najavila je da je u planu da se takvi punktovi otvore i u tržnim centrima „Beo šoping centar”, „Rajićeva”, „Galerija” i „Stadion”.

– Razgovarali smo sa njihovim predstavnicima i oni su dali prostor bez nadoknade – rekla je ona.

Stanisavljević je navela da se Beograd polako približava broju od 50 odsto vakcinisanih. Ona je dodala da je naročito ponosna što je vakcinisano više od 77 odsto sugrađana starijih od 65 godina, ali i istakla da je cilj da se dostigne 90 odsto te populacije.

– Opštine Stari grad i Savski venac se već približavaju 90 odsto, ali imamo druge opštine gde je oko 60 odsto. Zato je važno da svaka gradska opština ima jednaku mogućnost za vakcinaciju i zato smo otvorili 52 mobilna punkta u svakoj ambulanti, u svakom selu – rekla je Stanisavljević.

Ona je najavila da se zbog loših vremenskih uslova, trenutno vrši dezinfekcija autobusa namenjenog za vakcinaciju koji će od petka ponovo biti dostupan građanima. Kako je rekla,  autobus će u petak biti na 25. maju na Starom gradu, u subotu na Zemunskom keju, u nedelju na Adi Ciganliji, a u ponedeljak u Surčinu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu je istakla i da je 15. maj bio rekordan po broju vakcinisanih u jednom danu u tom autobusu, kada je više od 430 ljudi primilo vakcinu protiv korona virusa.

Građani dobro reaguju na otvaranje ovakve vrste punktova, istakla je Stanisavljević, podsetivši da se to organizuje uz predlog struke, pre svega Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana