U toku sanacija svih kritičnih tačaka u naselju Popove bare Beoinfo

Objavljeno: 11.07.2019. 14:05 Izmenjeno: 11.07.2019. 14:05

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i danas je sa saradnicima nastavio obilazak borčanskog naselja Popove bare na opštini Palilula, gde su u toku radovi na otklanjanju posledica nastalih usled jakih kiša. 

foto Beoinfo

Petronijević je istakao da je stanje u ovom naselju svakog dana sve bolje, kao i da se sve aktivnosti, umesto u kancelarijama, dogovaraju i sprovode direktno na terenu.

– Posledica takvog rada je da smo uspeli da na vreme saniramo jednu od najkritičnijih tačaka u ovom naselju, na uglu 2. i 306. Nove ulice. Tu su sada, posle otvaranja zapušenog kanala, umesto cevi f200, postavljene cevi f500, 600 i f1000.  Do srede će raskrsnica biti asfaltirana i postavljena nova ograda jer smo morali da sačekamo da se voda u međuvremenu slegne. Na drugoj kritičnoj tački, u Ravničarskoj ulici još uvek čekamo da se voda slegne i onda ćemo i tamo postaviti cevi promera f1000 kako bismo omogućili da u slučaju sledećih većih padavina voda može da protiče. Na svim sličnim mestima ima i kablova EDB-a i vodovodnih cevi koji će morati da budu izmešteni kako bi se posao uradio onako kako struka nalaže. Zato molim za još malo strpljenja, radimo svaki dan, do sada smo otvarali kanale na sedam mesta i želimo da svaki od njih bude uređen tako da u budućnosti nemamo više ovakve probleme – kazao je Petronijević.

On je podsetio da su „Srbijavode” dobile potrebna sredstva i da će svih 87 kilometara kanala biti očišćeno i uređeno.

– Kao što smo obećali, od marta počinjemo sa izgradnjom kanalizacije. Želimo da obećanje koje je stanovnicima ovog dela grada dao predsednik Vučić bude ispunjeno i nećemo stati dok ne očistimo kanale, uvedemo kanalizaciju i popravimo kompletnu infrastrukturu. Koristim i ovu priliku da sugrađane podsetim da održavaju kanale prohodnim, što je u slučaju naselja Popova bara, koje je čak šest metara ispod nivoa Dunava, izuzetno važno. I drugi delovi na levoj obali Dunava – Ovča, Kotež, Borča, Mali zbeg su takođe ispod nivoa reke i moramo voditi računa o životnom okruženju – kazao je Petronijević.

On je podsetio da je do sada urađeno 935 rešenja, da su sva obrađena i da je juče počela isplata štete.

Obilasku terena i razgovoru sa građanima ovog naselja prisustvovali su sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, članovi Opštinskog veća Palilule, predstavnici JKP „Beograd-put”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i „Elektrodistribucije”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana