U subotu u Beogradu Regionalni molitveni doručak Tanjug

Objavljeno: 25.05.2016. 20:47 Izmenjeno: 25.05.2016. 20:47

Regionalni molitveni doručak, koji će okupiti više od 200 ljudi iz sveta i regiona, kao i goste iz SAD, predvođene republikanskim kongresmenom Robertom Aderholtom i predstavnicima poslovne zajednice u SAD, biće održan u subotu, 28. maja u Beogradu. Planiran dolazak Vučića,najavili organizatori.

Najavljujući ovaj događaj Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije u prethodnom sazivu, za Tanjug kaže da je to još jedna od inicijativa Srbije za regionalno pomirenje i produbljivanje odnosa sa državama u regionu i svetu, a okupiće predstavnike politike, biznisa, nevladinog sektora.

Regionalnom molitvenom doručku, koji organizuje Skupština Srbije, prisustvovaće i predstavnici nemačkog Bundestaga, kolege iz Austrije, predstavnici zemalja u regionu, među kojima i predsednik Federacije BiH Marinko Čavara, a da je planirano da dođe i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić, navodi Marinković.

Tema doručka je „Love your neighbour“, kaže Marinković i objašnjava da je cilj bolja saradnja između država regiona.

„Potpuno je svima jasno da bilo kakva nestabilnost jedne od zemalja na Zapadnom Balkanu može da dovede do velikih problema u celom regionu, tako da je Srbiji i svim zemljama u regionu od ključnog interesa da region bude stabilan“, naveo je Marinković.

To je, dodaje, i preduslov za dalji ekonomski razvoj, uspostavljanje boljih političkih i drugih odnosa.

U pripremi i organizovanju ovog događaja, kako kaže, radilo je nekoliko parlamentaraca iz Molitvene grupe pri parlamentu, a koji su u više navrata prisustvovali tradicionalnom Molitvenom doručku, koji svake godine u februaru u Vašingtonu organizuje predsednik SAD.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana