Rosu upala u više sela u opštini Štrpce, više Srba uhapšeno Tanjug

Objavljeno: 21.12.2021. 09:13 Izmenjeno: 22.12.2021. 09:47

Akcija kosovske policije u Štrpcu, u kojoj je uhapšeno 10 osoba, među kojima i bivši predsednik te opštine, reakcija je Prištine i na današnji samit u okviru „Otvorenog Balkana“, ocenio predsednik Vučić pitajući kako to Priština uvek nađe kriminalce samo među Srbima.

AP-PhotoVisar Kryeziu/Tanjug arhiva

Vučić: Kurti je danas hapsio Srbe i zbog „Otvorenog Balkana“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je današnja akcija kosovske policije u Štrpcu, u kojoj je uhapšeno 10 osoba, među kojima i bivši predsednik te opštine, reakcija Prištine i na današnji samit u okviru „Otvorenog Balkana“, pitajući kako to Priština uvek nađe kriminalce samo među Srbima.

„Na početku su govorili da je suština da na severu KiM žive kriminalci i vodili su kampanju, sa delom beogradskih medija, i to godinama, a ne mesecima, da su kriminalci sa severa, pa bi rekli – šta god da urade, dozovljeno je, jer to rade, ne protiv Srba, nego protiv kriminalaca“, konstatovao je Vučić.

On je ironično primetio i da su „izgleda kriminalci i na jugu“.

„Sve go kriminalac… otišli su u Štrpce, uhapsiše 10 ljudi i svi kriminalci… Ne znam samo kako usput ne nađoše, u Lipljanu, Uroševcu, negde druge, još nekog kriminalca, nego samo među Srbima“, rekao je Vučić.

On je ukazao da je premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti to uradio i zbog samita „Ovtorenog Balkana“, koji je danas održan u Tirani.

„Dobiću više podataka kada se vratim u Beograd i obezbedićemo pravnu pomoć svim ljudima, Srbima, da vidimo o čemu se tačno radi“, rekao je Vučić.

 

Petković: Brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda

Kosovska polcija sa specijalcima Rosu, do zuba naoružanim, jutros upala u više srpskih sela u opštini Štrpce i privela više Srba, izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Kurti je danas hapsio Srbe i zbog „Otvorenog Balkana“, kaže predsednik Vučić.

On je izjavio da je to još jedan brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini i novi teror Aljbina Kurtija.

Od jutros je opština Štrpce u blokadi, pristupi su onemogućeni, ulice zatvorene, mnoge srpske kuće pretresene, narod zastrašen i onemogućen da obavlja osnovne poslove, istakao je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KIM.

Ukazao je da, pod maskom i izgovorom nekakve borbe protiv korupcije, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovo šalje specijalce Rosu, pod punom ratnom opremom, u srpske sredine, sa jedinim ciljem da Srbe koji su ostali bedem odbrane naših nacionalnih interesa u pokrajini kriminalizuje, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako to da Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima, kada je i svim međunarodnim faktorima poznato da svi tokovi prljavog novca idu kroz albanske sredine, zapitao je Petković.

Istakao je da je opština Štrpce, kao snažno srpsko uporište i najjužnija tačka srpskog opstanka na KiM, očigledna meta upravo zbog važnosti za naš narod koji je na KiM ostao i opstao, uprkos svim izazovima i poteškoćama.

Nikakve akcije Aljbina Kurtija neće slomiti srpski otpor i srpsko jedinstvo u pokrajini, oličeno u Srpskoj listi i u tome ćemo istrajati uprkos svim pritiscima, naglasio je Petković.

Ukazao je da do te akcije ne dolazi slučajno, baš u današnjem danu, kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da potpiše šest važnih sporazuma u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, kao korak u bolju budućnost i da je očigledno da je koordinisana sa sinoćnjim divljanjem ekstremista i paljenjem srpskih zastava u Tirani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana