U sredu zaseda Tim za škole,odluka u najboljem interesu đaka Tanjug

Objavljeno: 17.01.2022. 15:31 Izmenjeno: 17.01.2022. 15:31

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je u petak na konferenciji za novinare da veruje da će i u centralnoj Srbiji biti prihvaćen isti model nastave kao u Vojvodini.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će sednica Tima za škole biti održana u sredu, te da će odluka o nastavi u centralnoj Srbiji biti doneta u najboljem interesu učenika i zaposlenih.

Na pitanje Tanjuga da se izjasni o preporuci Udruženja pedijatara Srbije o odlaganju polaska u školu na klasičan način ili organizovanju onlajn nastave, Ministarstvo poručuje da se razmatra svaki predlog i da će konsultacije biti obavljene sutra.

„Ministarstvo od početka donosi odluke koje se tiču modela realizacije nastave u vreme epidemije kovida-19, u konsultacijama sa drugim nadležnim institucijama, odnosno sa Timom za škole, a ranije Kriznim štabom“, navodi se u pisanoj izjavi za Tanjug.

Udruženje pedijatara Srbije preporučilo je danas da se polazak u školu na klasičan način odloži ili da se nastava organizuje onlajn, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju.

Resorni ministar Branko Ružić izjavio je ranije danas da nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji, dodajući da će se u sredu znati tačan model nastave.

Učenici osnovnih škola u Vojvodini danas su se nakon zimskog raspusta vratili u školske klupe, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model – jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Drugo polugodište za centralnu Srbiju treba da počne 24. januara.

Konsultacije o toj nastavi održaće se sutra, rečeno je u Ministarstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana