U sredu zaokruživanje procesa konstituisanja parlamenta Tanjug

Objavljeno: 19.06.2016. 13:58 Izmenjeno: 19.06.2016. 13:58

Skupština Srbije raspravljaće u sredu, 22. juna, u nastavku prve sednice novog saziva o izboru članova skupštinskih radnih tela, čime će biti zaokružen proces konstituisanja republičkog parlamenta.

Rasprava o izboru članova radnih tela je poslednja tačka dnevnog reda prve sednice 11. saziva republičkog parlamenta, koju su poslanici započeli 3. juna. Tada su potvrđeni mandati poslanicima, a sednica je, pošto ju je predsedavajući Dragoljub Mićunović posle celodnevne rasprave prekinuo, nastavljena  6. juna. Tog dana je nakon rasprave koja je potrajala ceo dan za predsednicu Skupštine Srbije izabrana Maja Gojković, za potpredsednike Veroljub Arsić (SNS), Vladimir Marinković (SDPS), Konstantin Arsenović (PUPS), Đorđe Milićević (SPS), Vjerica Radeta (SRS) i Gordana Čomić (DS), dok je za generalnog sekretara imenovana Svetislava Bulajić.

Skupština Srbije ima 19 odbora i Odbor za prava deteta, kao posebno radno telo. Prema predloženoj Odluci o izboru članova i zamenika članova odbora, članovi najvažnijeg odbora – Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja biće šef poslanika SNS Aleksandar Martinović, njegove partijske kolege Aleksandra Đurović, Dušica Stojković, Aleksandar Marković i drugi, socijalsita Đorđe Milićević, lider SRS Vojislav Šešelj, lider DS Bojan Pajtić, lider LSV Nenad Čanak i drugi. Za članstvo u Odboru za kontrolu službi bezbednosti kandidovani su, pored ostalih, naprednjaci Igor Bečić, Marija Obradović, Vladimir Đukanović i Dragan Šormaz, socijalista Dušan Bajatović, Šešelj, lider D JB Saša Radulović, Meho Omerović iz SDPS. U Odboru za odbranu i unutrašnje poslove biće, pored ostalih, Obradović, koja je do sada vodila to telo, novinar Miroslav Lazanjski, socijalista Ivica tončev, Božirad Delić (SRS), Balša Božović (DS), Marko Đurišić (SDS)… Kada je u pitanju Odbor za Kosovo i Metohiju, za članstvo u tom telu predloženi su naprednjak Milovan Drecun, koji ga je i do sada vodio, Miodrag Linta, Andreja Mladenović, Aleksandar Čotrić, Božidar Delić, Boško Obradović… U Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predloženi su \Martinović, Vjerica Radeta (SRS), Dušan Pavlović (D JB), Nataša Mićić (LDP), Balint Pastor (SVM) i drugi. U Odboru za spoljne poslove biće Đurović, koja je do sada vodila to radno telo, Obradović, Milanka Karić, socijalisti Žarko Obradović i Dijana Vukomanović, poslanica DS Nataša Vučković, predsednica DS S Sanda Rašković Ivić i drugi, dok će u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo biti, pored ostalih, Zoran Krasić (SRS), Radulović, Gordana Čomić (DS), Sulejman Ugljanin, Pastor. Za članstvo u Odboru za kulturu i informisanje su kandidovani, pored ostalih, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, Đukanović i Lazanski, operska pevačica Jadranka Jovanović, Slavica Đukić Dejanović iz SPS, Vesna Marjanović iz DS, Đorđe Vukadinović (DS S).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 31°C
Min: 20°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana