Sve spremno za 32. džez festival Tanjug

Objavljeno: 24.10.2016. 16:05 Izmenjeno: 26.10.2016. 10:09

Beograd će od srede pa sve do 30. oktobra biti domaćin 32. po redu Džez festivala, koji će, kako su najavili organizatori, biti najbolji do sada.

Na konferenciji za novinare održanoj u Skupštini grada povodom tog festivala, gradski menadžer Goran Vesić rekao je kako je ovogodišnji budžet za festival bio 200.000 evra, što je, prema njegovim rečima, za četiri puta više od kada je počeo da se organizuje festival.

Broj prodatih ulaznica raste, istakao je Vesić, a u gradski budžet se slilo četiri miliona dinara od prodatih ulaznica.

Prošle godine, podsetio je on, prodato je 10.000 ulaznica, a sada se, kaže, očekuje i do 15.000, jer je ovo prvi put da će deo koncerata da se održi i u Sava centru.

„Ovaj festival treba da pokaže koliko je Beograd evropski grad u pravom smislu te reči. Džez je počeo da se svira u Beogradu samo godinu dana nakon Pariza, a to je, ako mene pitate, muzika slobode“ zaključio je gradski menadžer.

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić je kazala da će u Domu omladine, koji je od početka festivala njegov organizator i producent, biti održano 19 od ukupno 21 koncerta, a preostala dva će biti u Sava Centru.

Džez festival je, istakla je Jevtić, manifestacija od posebnog značaja za grad Beograd, koji je kao osnivač i pokrovitelj ove godine izdvojio devet miliona dinara, što je za više od dva miliona veća suma nego prošle godine, kada je izdvojeno šest miliona i devet stotina hiljada.

Ministarstvo kulture, navela je ona, koje je takođe pokrovitelj manifestacije, ove godine izdvojilo je milion i sedam stotina hiljada dinara, za razliku od prošle godine kada je dalo milion i šest stotina hiljada.

Sve teme ovogodišnjeg džez festivala svode se na jednu, a to su emocije, poručio je programski menadžer Džez festivala Dragan Ambrozić.

„Globalizacija je poslednjih decenija obeležila džez zajednicu koja svakog sekunda zajednički diše i hteli smo da kroz program obeležimo tu neospornu činjenicu“, zaključio je on.

Na ovogodišnjem džez festivalu učestvovaće mnogobrojni mužičari iz celog sveta među kojima će biti i četiri benda iz Sjedinjenih američkih država.

Cene pojednačnih ulaznica kreću se od 500 do 2000 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana