U septembru konkurs za parove za vantelesnu oplodnju o trošku Grada Beograda Beoinfo

Objavljeno: 20.08.2019. 19:24 Izmenjeno: 20.08.2019. 19:24

Parovi koji žele da se prijave za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku grada, moći će to da urade u septembru kada će biti objavljen konkurs, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On objašnjava da će moći da se prijave parovi iz Srbije, sa prebivalištem u Beogradu, te da je uslov da žene imaju do 45 godina i da do sada nisu rađale.

– Za one koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje, ovo znači da imaju novu šansu da se ostvare kao roditelji. Svestan sam koliko je njihova borba teška i emotivna, koliko je ljubavi i posvećenosti potrebno, ali i koliko je važan doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam i inicirao finansiranje četvrtog pokušaja o trošku grada, čime će Grad Beograd direktno podržati parove i njihovu borbu – ističe gradonačelnik.

Gradonačelnik Radojičić podseća da je objavljen javni poziv zdravstvenim ustanovama za javnu nabavku za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje i poziva ustanove koje ispunjavaju uslove da se prijave i daju svoju ponudu do 16. septembra.

On ističe da Grad Beograd vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa istovetnom politikom Vlade Srbije.

– Pokazatelj da idemo u dobrom pravcu je i podatak da je u prvih šest meseci u Beogradu i Srbiji rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine – kaže Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana