U Savamali nije bilo kršenja zakona Studio B

Objavljeno: 13.06.2016. 08:48 Izmenjeno: 14.06.2016. 10:54

u Savamali nije bilo kršenja zakona, svi nelegalni objekti su porušeni u skladu sa propisima a njihovi uknjiženi vlasnici su deset dana ranije bili obavešteni da će tog 25. aprila bageri izaći na teren, tvrdi advokat Miljan Milić, pravni zastupnik zadužbine Alekse Krsmanovića, koja je takođe te noći srušena.

I advokat Božidar Stevanović, punomoćnik vlasnice 14 ari na katastarskoj parceli 450 gde je bila firma Iskra koja je isto porušena tvrdi da je sve rađeno po zakonu. Kao punomoćnik zakonske naslednice, ćerke pokojne Milice Milošević, na koju se vodi spornih 14 ari, usmeno i pismeno sam se saglasio s postupkom eksproprijacije. Zauzvrat će oštećenoj biti isplaćena nadoknada, tvrdi Stevanović za Srpski telegraf.

U izjavi za taj list Milić kaže da problem oko Savamale i proteste na ulicama Beograda ne prave vlasnici, već zakupci tih objekata koji ih godinama protivpravno koriste a da za zakup nisu davali ni dinara. Vi ste prvi iz medija koji su pozvali prave uknjižene vlasnike. Svo ovo vreme, sa nama niko  nije kontaktirao, a očekivali smo da će nas neko pitati da li su i kako vođeni postupci oko tog zemljišta. Stekla se slika da ih uopšte nije bilo, da je neko iz čista mira došao i rušio, a nije tako.

Postupci oko ovih objekata su vođeni dve godine, svi su sprovedeni do kraja, vlasnici su imali pravo žalbe i kada su iskorišćena sva pravna sredstva doneta je odluka o rušenju tih nelegalnih objekata. Deset dana pre toga dobio sam i zvanično obaveštenje na adresu moje advokatske kancelarije, kaže Milić za Srpski telegraf. On tvrdi da niko od uknjiženih vlasnika nije oštećen, da su svi u postupku isplate štete i da će im biti isplaćena tržišna vrednost porušenih objekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana