U roku od 15 dana zahtev za preuzimanje Železare

Objavljeno: 12.04.2016. 12:14 Izmenjeno: 12.04.2016. 12:14

Kineska kompanija Hestil ima rok od 15 dana od potpisivanja ugovora o preuzimanju Železare da podnese Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje za preuzimanje te kompanije, izjavio je danas predsednik te komisije Miloje Obradović.

„U roku od 15 dana od potpisivanja ugovora treba da se podnese zahtev Komisiji. Komisija će odlučivati u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije i u skladu sa evropskim pravilima“, rekao je Milojević novinarima u Beogradu.

Na pitanje da li mišljenje Komisije obavezuje obe strane na tajnost ugovora u slučaju Železare i u slučaju potencijalnog ugovora za RTB Bor, Milojević je kazao da ne zna kakav će biti ugovor za RTB Bor, ali da će podaci biti tajni, ako ugovorne strane to žele.

„Komisija radi u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije. Stranke ako imaju podatke koje treba da zaštite, one podnose zahtev Komisiji, Komisija štiti one podatke za koje misli da treba da se štite. Stranke u postupku su vlasnici podataka koje štiti i oni odlučuju. Ako ugovorene strane to zatraže podaci iz ugovora će biti tajni“, rekao je Milojević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 18°C
Min: 11°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana