U petak se nastavlja suzbijanje komaraca na više lokaliteta u Beogradu tanjug

Objavljeno: 20.06.2024. 11:09 Izmenjeno: 22.06.2024. 10:19

JKP „Gradska čistoća“ Beograd saopštila je da će ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili. Suzbijanje komaraca vršiće se od 18 časova do ponoći na obali Dunava od Crvenke i na lokalitetima […]

JKP „Gradska čistoća“ Beograd saopštila je da će ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili. Suzbijanje komaraca vršiće se od 18 časova do ponoći na obali Dunava od Crvenke i na lokalitetima Jojkića Dunavac ka naselju Braća Marić, Belom potoku, Zuce, Pinosavi, Avali, Rušnju, Vrčinu, Umki, Ostružnici, Dobanovcima, Jakovu, Bečmenu, Petrovčiću, Progaru, Boljevcima, Železniku, Rupčinama, Belim vodama, Julinom brdu, Repištu, Banovom brdu, Čukaričkoj padini i Velikoj Moštanici. Kako se navodi preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ saopštilo je da će sektor ekologije i unapređenja životne sredine u petak, 21. juna nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda Topčider i Hajd park. Kako se navodi, akcija suzbijanja će se sprovoditi u periodu od 8.30 do 12 časova, a dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Dodaje se da je aktivnost krpelja uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, , odnosno za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada. Gradska čistoća navodi i da se za suzbijanje ovih zglavkara koristi preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana