U Pećkoj patrijaršiji i Žiči zaražene monahinje Tanjug

Objavljeno: 16.11.2020. 17:27 Izmenjeno: 16.11.2020. 17:27

Sveštenik i 17 sestara iz Manastira Žica pozitivni su na koronavirus i nalaze se u izolaciji, a situacija je slična i u Pećkoj patrijaršiji gde su monahinje već deset dana u izolaciji.

To je razlog zašto u oba manastira neće biti liturgija do daljeg.

Pećka Patrijaršija zatvorena je za posetioce, a kako mediji prenose,ta odluka će trajati dokle bude epidemija.

Mati Haritina i još 10 od dvadesetak monahinja koliko ih ima u manastiru, pozitivno je na korona virus, prenose Novosti i dodaju da je igumanija manastira bila u bolnici kod Gračanice, gde je lečena i od upale pluća.

Monahinja Nektarija, zamenica igumanije Manastira Žiča kaže da niko od zaraženih nije životno ugrožen i da se svi dobro osećaju.

„Nemaju kontakt sa vernicima,a redovna bogosluženja odložena su do daljeg, dok svi ne ozdrave“, rekla je monahinja Nektarija.

Po njenim rečima, zaraženo je 17 monahinja, to su sve mlade sestre, imaju blage simptome i u izolaciji su.

„U manastiru nas je ukupno 40, a od tih 17, zaražena je i jedna starija sestra koja se dobro oseća, nema temperaturu, testirana je kao i sve ostale sestre i utvrđeno je da ima virus. Monahinje su testirane odmah nakon što su primetile da imaju temperaturu, i nakon toga su izolovane“, kaže sestra Nektarija i dodaje da je i sveštenik dobro i da i on ima blage simptome virusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana