U okviru akcije „Rakovica bez barijera” postavljeno više od 50 rampi Beoinfo

Objavljeno: 23.06.2021. 12:07 Izmenjeno: 23.06.2021. 12:07

Gradska opština Rakovica sprovodi akciju „Rakovica bez barijera” u okviru koje je postavljeno više od 50 rampi u zadnjih devet godina, navodi se u saopštenju iz te opštine

Cilj kampanje je pomoć osobama sa invaliditetom, trudnicama, majkama sa bebama i slabo pokretnim licima.

– U toku su radovi na postavljanju tri rampe za osobe sa invaliditetom. Dve se postavljaju u Sportskom centru „Rakovica”, dok se jedna postavlja na bočnom ulazu zgrade Gradske opštine Rakovica – precizira se u saopštenju.

Podsećaju da su na parkingu ispred zgrade Opštine postavljene dve rampe za osobe sa posebnim potrebama. Takođe, na parkingu ispred Opštine obeležena su parking mesta za osobe sa invaliditetom, kao i mesta za trudnice i roditelje sa decom.

Najveći broj rampi u okviru ove akcije postavljen je na ulazima stambenih zgrada, za koje su zahteve podnosili njihovi upravnici, ističe se u saopštenju.

– Kampanja ima za cilj i podizanje svesti kod privrednih subjekata, državnih institucija, ali i samih pojedinaca, da ličnim primerom pomognu licima sa posebnim potrebama, obolelim od multiple skleroze, trudnicama, roditeljima, ali i svim starim licima koja se otežano kreću, tako što će ispred svojih ulaza ukloniti barijere – navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 1°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana