U Novom Sadu za dva sata palo 52 litra kiše po metru Tanjug

Objavljeno: 23.05.2017. 18:58 Izmenjeno: 24.05.2017. 13:13

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je danas ulice u Novom Sadu kako bi sagledao stanje i eventualne štete prouzrokovane velikom količinom padavina.

foto Tanjug/Jaroslav Pap

Stojković je rekao novinarima da je 12 interventnih ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ na terenu i da rade na pročišćavanju u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, i kod „Merkura“ i dodao da ekipe gradskog preduzeća, uz podršku Vodoprivrednog preduzeća „Šajkaška“ rade i na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

„Palo je preko 52 litra kiše po metru kvadrtatnom za dva sata, a gradska mreža može da primi oko 20 litara po kvadratu, pa su zbog toga i nastali problemi. Radimo punim kapacitetom, pomagali smo da u jednoj kući u Ulici Jovana Hranilovića ne dođe do poplave, i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji putem telefona na broj 4872 – 444, 4872 – 520 i 4872-530 i Upravi za vanredne situacije-operativnom centru Novi Sad na broj 1985“, rekao je Stojković.

Prema rečima direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Gvozdena Perkovića pomenuta količina padavina je neuobičajena i izuzetno velika, i najveći su problemi na pomenutim, i već poznatim kriznim tačkama.

Kristina Jovanović iz novosadske Hitne pomoći rekla je da ekipe nisu imale poziva za izlazak na teren usled situacije koju je izazvalo nevreme u Novom Sadu.

Snežana Jaković iz JGSP „Novi Sad“ rekla je da autobusi saobraćaju uz minimalna zakašnjenja usled nevremena. Kako je navela, otežan saobraćaj je i dalje na prilazima Železničkoj stanici.

Po dobijanju izveštaja o vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i obaveštenja Uprave za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika, naložio je svim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti kako bi u slučaju potrebe adekvatno reagovali.poplava-tanj-ns

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 23°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana