U Novom Sadu temeljac za izgradnju nove policijske ispostave Tanjug

Objavljeno: 04.02.2022. 12:26 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:20

Nadam se da ćemo u januaru 2023. godine na ovoj lokaciji imati kompletno izgrađen velelepni objekat i uređenu okolinu na ponos svih Novosađana“

foto Tanjug

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položili su  kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave Stari grad u Radničkoj ulici u Novom Sadu, koja bi u januaru 2023. trebalo da počne sa radom.

Vulin je istakao da je Srbija, zahvaljujući merama koje je sproveo predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas stabilna i ekonomski jaka, i ima mogućnost i potencijal da ulaže u jačanje kapaciteta policije, jer, kako je rekao, bez bezbednosti nema ni ekonomskog napretka, saopštio je MUP.

„Novi Sad je evropska prestonica kulture i na nama je da učinimo sve da tu titulu koju sa ponosom nosimo opravdamo. Policijski službenici su tu da budu na usluzi svojim sugrađanima i učine sve da se i oni, ali i posetioci i gosti Novog Sada osećaju bezbedno“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, izgradnja nove policijske ispostave doprineće da bezbednost bude na još višem nivou, kao i uslovi rada policijskih službenika, koji su danonoćno tu da zaštite svoje sugrađane.

„Stari grad je jezgro Novog Sada, a nova policijska ispostava omogućiće nam da budemo brži i efikasniji“, istakao je ministar Vulin, koji je zahvalio na razumevanju i pomoći koju je grad Novi Sad pružio u izgradnji nove policijske ispostave.

Gradonačelnik Vučević je podsetio da je sredinom prošle godine sa ministrom Vulinom potpisao Ugovor o sufinansiranju izgradnje Policijske ispostave Stari grad.

Ukazao je da mu je veliko zadovoljstvo što danas zajedno sa ministrom Vulinom polaže kamen temeljac za novi objekat i dodao da je reč o objektu koji će biti najvećeg kapaciteta sa tom namenom u gradu.

„Mi smo kao lokalna samouprava izdvojili sredstva kako bismo učestvovali u sufinansiranju tog velikog projekta sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Ukupna neto površina iznosi 780 metara kvadratnih, a projektom je obuhvaćena izgradnja zgrade državnih organa i organizacija – policijske ispostave kao i parterno uređenje objekta“, rekao je Vučević.

Naglasio je da izgradnjom nove policijske stanice u Radničkoj ulici, grad i policija zajedno nastavljaju da rade na boljim uslovima rada policije, što utiče na povećanje bezbednosti građana.

„Grad Novi Sad je izradio projekat rekonstrukcije poslovnih objekata, Zgrade državnih organa i organizacija na uglu Bulevara kralja Petra I i Ulice braće Jovandić, a u toku je izrada projekata izgradnje tri nove policijske stanice na Klisi, Detelinari i u Futogu. , rekao je Vučević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana