U Novom Sadu razvojni centar moćne nemačke kompanije Tanjug

Objavljeno: 06.05.2017. 11:57 Izmenjeno: 07.05.2017. 11:07

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Novom Sadu biti otvoren centar za istraživanje i razvoj jedne od najmoćnijih i najvažnijih nemačkih kompanija, u kojem će posao dobiti 500 inženjera iz Srbije.

Vučić je, u Bačkom Jarku, rekao da je juče doneta ta odluka i da je odmah morao da je podeli sa premijerom vojvođanske vlade Igorom Mirovićem, predsednikom vojvođanske skupštine Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

„Tu će odmah biti zaposleno 500 vrsnih inženjera iz Srbije, koji neće imati male, već veoma visoke plate“, rekao je Vučić.

Ističući da će Srbija ići napred zahvaljujući odnosima i saradnji sa Nemačkom, premijer je dodao da je zahvalan što ta država danas drugačije gleda na Srbiju, kao i da je ponosan što i Srbija gleda na drugačiji način tu zemlju.

„Ponosan sam na činjenicu da mi Srbi gledamo danas drugačije na Nemačku, da je gledamo kao prijateljsku i partnersku zemlju, ali nikada ne zaboravljajući i poštujući ono što se dogodilo“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana