U Nišu održana komemoracija potpukovniku Stanojeviću tanjug

Objavljeno: 04.04.2022. 19:17 Izmenjeno: 04.04.2022. 19:17

Tokom bogate vojničke karijere više puta je nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

 

foto tanjug

U Domu Vojske Srbije u Nišu je održan komemorativni skup u spomen potpukovniku Dejanu Stanojeviću koji je tragično nastradao u padu helikoptera misije UN u Demokratskoj Republici Kongo.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice potpukovnika Stanojevića, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, visoke starešine Vojske Srbije, Dejanove kolege, rodbina i prijatelji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Skupu se obratio načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Želimir Glišović, koji je istakao da je potpukovnik Dejan Stanojević svojim vrlinama i odanošću otadžbini dao nemerljiv doprinos Vojsci Srbije.

““Ja mogu da posvedočim kakav si bio kao pripadnik mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u ratom rastrzanoj Demokratskoj Republici Kongu. Vojska Srbije van granica naše otadžbine upućuje samo najbolje pojedince, one koji će našu vojsku, državu i narod predstavljati u najboljem mogućem svetlu, u najtežim mogućim okolnostima““, rekao je general Glišović.

U ime kolega iz jedinice od potpukovnika Stanojevića se oprostio komandant Drugog bataljona za elektronska dejstva potpukovnik Bojan Kocić.

On je rekao da je angažovanje u mirovnoj misiji za Dejana bio profesionalni izazov koji je želeo da savlada i tako na najbolji način predstavi sebe kao vojnika, svoju jedinicu i Vojsku Srbije.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine, a u Vojsci Srbije je bio od 28. septembra 2002. godine.

Poginuo je 29. marta u padu helikoptera prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u DR Kongu.

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva, navodi se u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana