U nedelju izbori u tri opštine CG, rastu tenzije Tanjug

Objavljeno: 03.12.2021. 10:58 Izmenjeno: 03.12.2021. 10:58

U ponoć počinje izborna tišina uoči lokalnih izbora u tri crnogorske opštine, Cetinju, Petnjici i Mojkovcu, koji će biti održani u nedelju, 5. decembra.

Izbore u ove tri opštine raspisao je predsednik Milo Ðukanović, uprkos protivljenju parlamentarnih stranaka, koje smatraju da bi lokalne izbore treba održati istovremeno u svim gradovima i opštinama.

Naredne godine trebalo bi da budu održani lokalni izbori u Ulcinju i Beranama, a na proleće u još 12 opština, među kojima je i Podgorica.

Predstojeći izbori u tri opštine biće održani u atmosferi podignutih tenzija o svim otvorenim pitanjima, zbog čega je Demokratski front pozvao parlamentarnu većinu na izbor nove vlade, dok su opozicione stranke predvođene SDP-om Raška Konjevića Skupštini dostavili inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi Zdravka Krivokapića.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore (Z Z ZCG) saopštio je juče da im sve više desetina nezaposlenih, koji se nalaze na evidenciji, obratilo da im pomognu u rešavanju problema sa kojim se suočavaju uoči predstojećih izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

„Zavodu se danima obraćaju korisnici naših usluga žaleći se pritom na pritiske i pretnje da će im „ukoliko ne daju glas, aktuelnim partijama na vlasti u ta tri grada, biti uskraćeno pravo na novčanu naknadu po osnovu nezaposlenosti“.

Nezaposlene, navodi se, navodno ucjenjuju rečenicom „ako hoćeš da i dalje primaš naknadu po osnovu nezaposlenosti, i budeš na Birou, moraš promovisati opređeljenje drugačije od onog koje promoviše nova vlada“, saopštio je vršilac dužnosti direktora Zavoda Goran Folić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana