U Lazarevac ove godine Grad Beograd ulaže 175 miliona dinara

Objavljeno: 20.04.2016. 11:59 Izmenjeno: 20.04.2016. 11:59

Počeli su radovi na rekonstrukciji Ulice Stanislava Sremčevića Crnog  u opštini Lazarevac.

 

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, u ovoj ulici počinju radovi nakon 36 godina, ulica će biti rekonstruisana, rok za završetak je 180 dana, a vrednost 51 milion dinara.

– Novac je obezbedila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Osim kolovoza širine šest i trotoara širine jedan i po do dva metra, biće urađena i kompletna atmosferska kanalizacija i toplifikacija, čija je vrednost 26 miliona dinara.  To radi Opština Lazarevac od para koje ja dao Grad Beograd. Tako je ukupna vrednost ove investicije više od 77 miliona dinara – rekao je Vesić.

On je podsetio da ovo nije jedina investicija jer Grad Beograd mnogo ulaže u Lazarevac.

– U poslednje dve godine u Lazarevac je uloženo više nego godinama unazad. Pomenuću naravno vodovod u Stepojevcu i Vrbovnu, koji će biti završeni do septembra, a njihova vrednost je oko 100 miliona dinara, zatim Ulica Dušana Petrovića Šaneta, koja počinje da se radi u julu u vrednosti od 26  miliona dinara. Pre nekoliko dana bili smo u Velikim Crljenima, gde se radi kanalizacija u vrednosti od 91 milion dinara. Ukupna vrednost svih investicija Grada Beograda za ovu godinu koje je preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odvojio za Lazarevac je preko 175 miliona dinara. Pored toga JKP „Beograd-put” rekonstruisaće i urediti više od četiri kilometra puteva, a vrednost radova je oko 50 miliona dinara – naglasio je gradski menadžer i  dodao da je  Grad Beograd u poslednje dve godine promenio politiku i više ulaže u infrastrukturu prigradskih naselja jer svi delovi grada moraju da imaju istu infrastrukturu.

– Svi građani, bilo da žive u Lazarevcu, na Vračaru, Starom gradu ili u Grockoj moraju da imaju i puteve, i vodovod, i kanalizaciju, i javni prevoz. Nastavićemo i dalje da ulažemo u Lazarevac kako bi građani ove opštine bili zadovoljni i imali sve uslove za kvalitetan život – rekao je Vesić.

Zamenik predsednika GO Lazarevac Bojan Stević naglasio je da je Grad Beograd pored izdvajanja sredstava za rekonstrukciju ove ulice, u saradnji sa Vladom Republike Srbije u prethodnih 25 meseci na teritoriji opštine Lazarevac u izgradnju putne i vodovodne i kanalizacione mreže uložio blizu milijardu dinara.

–To je pokazatelj dobrog odnosa opštine, grada i republike i mi ćemo od Lazarevca napraviti modernije mesto za život za sve građane ove opštine – rekao je Stević.

Obilasku radova prisustvovao je direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana