U Kući kralja Petra od sutra izložba „Isidora“

Objavljeno: 24.02.2016. 12:27 Izmenjeno: 24.02.2016. 12:27

U Kući kralja Petra I sutra u 19 časova biće otvorena izložba „Isidora“, na kojoj će posetioci moći da vide njene lične stvari (nameštaj, knjige, dokumentaciju, sitne lične predmete) koji se čuvaju u Legatu Isidore Sekulić.

Književnica je te stvari usmenim testamentom zaveštala Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“.

Izložba će biti jedinstvena i ekskluzivna prilika da publika prvi put nakon 58 godina (od književničine smrti) vidi njene lične stvari. Biće otvorena do 9. marta, radnim danima od 12 do 18 časova i subotom od 10 do 12 časova. Ulaz je slobodan.

Projekat ima istorijsko-umetnički i edukativni karakter i od izuzetnog je značaja za domaću i regionalnu kulturnu scenu. Projekat, pored izložbe, obuhvata i prateće programe vezane za našu znamenitu književnicu (kniževno veče posvećeno stvaralaštvu Isidore Sekulić, čajanke u 5 sa muzičkom pratnjom – kao omaž njenim čajankama i stručna vođenja kroz izložbu).

Autorke projekta „Isidora“ su Laura Barna i Lidija Jakšić, a organizatori Kuća kralja Petra I, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, GO Savski venac i Fond „Isidora Sekulić“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana