U Krnjači započelo ispumpavanje, izgradnja kanalizacione mreže jedino trajno rešenje   Beoinfo

Objavljeno: 15.03.2021. 16:31 Izmenjeno: 15.03.2021. 16:31

Predstavnici Grada Beograda održali su  sastanak sa direktorom JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Strahinjom Danilovićem i stanovnicima Krnjače, kako bi se rešio problem izlivanja fekalija

Posle sastanka oni su obišli teren kako bi sagledali mogućnosti rešavanja ovog problema, prvo privremeno, a onda i trajno.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da će problem biti rešen već večeras, ali da bi se trajno rešio potrebno je da bude izgrađena kanalizaciona mreža u ovom delu grada što je, kako je rekao, i planirano.

– Već duže vreme imamo problem sa „fekalnim jezerom” koje se stvara na području rasadnika koji je pod stečajem. Sa nama na terenu su i ljudi iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, kako bismo papirološki napravili uslove da započnemo rešavanje ovog problema – rekao član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

On je precizirao da danas započinje ispumpavanje, koje nije trajno već privremeno rešenje.

– Trajno rešenje je izgradnja nove kanalizacione mreže koju smo već planirali da uradimo, kako bi se na nju priključio ovaj deo naselja. Trenutno „gasimo požar” koji se decenijama javlja u delovima Ovče, Borče i Krnjače. Kao što smo zajedno sa JVP „Srbijavode” očistili kanale i rešili taj problem, tako ćemo i ovaj – rekao je Petronijević.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana