U junu završni i prijemni ispiti kao i upis u srednje škole i na fakultete Studio B

Objavljeno: 21.05.2020. 17:31 Izmenjeno: 21.05.2020. 17:38

Završni ispit za kraj osnovne škole planiran je za 17, 18. i 19. jun, dok je druga nedelja juna rezervisana za polaganje prijemnih ispita za specijalizovane gimnazije i odeljenja za srednje umetničke škole.

Završni ispit za kraj osnovne škole planiran je za 17, 18. i 19. jun, dok je druga nedelja juna rezervisana za polaganje prijemnih ispita za specijalizovane gimnazije i odeljenja i za srednje umetničke skole. Visokoškolske ustanove imaju obavezu da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, organizuju obaveze studenata i boravak u studentskim domovima.

Jun je mesec prijemnih ispita kako za upis u srednje škole tako i na fakultete. Za vreme polaganja prijemnih ispita za srednje skole u jednoj prostoriji moze biti najvise 10 kandidata kaze savetnica ministra Marija Krneta i dodaje da ce zbog postovanja epidemioloskih mera dezurni nastavnici sukcesivno uvoditi ucenike u ucionicu. Ona jistice da ce ove godine ucenici prvi put imati priliku da konkurisu za mesto u dva nova gimnazijska smera za darovite djake.

Posle dvomesecne pauze mašinski fakultet ponovo radi. Prilikom ulaska na mašinski fakultet postavljene su dezobarijere, zatim se studentima meri temperatura na termovizijskoj kameri a nosenje maki je obavezno. Na ispitima ce studenti biti obavezni da nose zastitnu opremu kao i da drze odstojanje od dva metra kaze prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta prof Ljubodrag Tanović. Tanović ističe da će se prijemni ispit na ovom fakultetu odvijati regularno.

Tanović kaže da ce junski ispitni rok na Masinskom fakultetu poceti 8 juna i trajaće dve nedelje, a ztim ce usledeti julski ispitni rok. Za male maturante pocetkom juna u njihovim osnovnim skolama ce biti organizovana pripremna nastava kako bi se oni sto bolje spremili za predstojece prijemne ispite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 24°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana