U Idomeniju 7.000 izbeglica čeka da uđe u Makedoniju

Objavljeno: 01.03.2016. 11:43 Izmenjeno: 01.03.2016. 11:43

Oko 7.000 izbeglica trenutno se nalazi u u izbegličkom kampu u Idomeniju, gde čeka da pređe grčko-makedonsku granicu i nastavi put ka Zapadnoj Evropi, prenosi ANA.

Četiri grčka voza čekaju u Idomeniju da dobiju „zeleno svetlo“ i nastave put ka Makedoniji, dok s druge strane granice šest vozova čeka da uđe u Grčku, navode neimenovani izvori.

Granični prelaz između Grčke i Makedonije zatvoren je nakon niza sukoba koji su izbili između izbeglica i makedonske policije.

Najmanje 30 ljudi, uključujući veći broj dece, zatražilo je juče lekarsku pomoć na grčko-makedonskoj granici kad su migranti probili ogradu, a policija bacila suzavac i šok bombe da bi ih navela na povlačenje, saopštila je humanitarna organizacija „Lekari sveta“.

U tom incidentu niko nije uhapšen, navodi AP.

Migranti, koji su uzvikivali „Otvorite granice“ i istovremeno bacali kamenice na makedonske policajce, morali su da se povuku pred policijom.

Policija je ranije saopštila da se oko 500 migranata probilo kroz redove grčkih policajaca kako bi došli do ograde koja deli Grčku i Makedoniju, a migranti su ogradu uspeli da probiju koristeći gvozdeni bat.

Zvanično Skoplje je saopštilo da će propuštati samo onoliko ljudi koliko propušta Srbija. Usled toga je u Grčkoj došlo do nakupljanja velikog broja izbeglica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana