U Herceg Novom i Baru sutra Dan žalosti Tanjug

Objavljeno: 21.03.2021. 12:28 Izmenjeno: 21.03.2021. 12:28

U Herceg Novom i Baru sutra će biti Dan žalosti u znak sećanja na sve žrtve korona virusa

U Herceg Novom i Baru sutra će biti Dan žalosti u znak sećanja na sve žrtve korona virusa.

Dan žalosti, kako je saopšteno, obeležava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradama opština Herceg Novi i Bar, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji su osnivači opštine i objektima mesnih zajednica.

Iz Opštine Bar su rekli da obeležavanjem dana sećanja pokazuju dužan pijetet svim žrtvama čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv gubitak ne samo za porodice, već za grad u celini i čitavo društvo, prenosi RTCG.

„Podržavajući inicijativu predsednika Crne Gore, obeležavanjem dana žalosti na teritoriji barske opštine, pokazujemo poštovanje za sve preminule u Crnoj Gori i još jednom upućuje izraze dubokog saosećanja sa porodicama preminulih“, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je dan uoči 22. marta, kada je u Crnoj Gori zabeležen prvi smrtni slučaj od posljedica koronavirusa, Bar izgubio 124 stanovnika, a Crna Gora 1.194 građanina.

Iz lokalnih samouprava su ukazali da su elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti.

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović podržao je danas inicijativu da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sećanja na sve žrtve korona virusa, i najavio da će tog dana zastava na zgradi Predsedništva biti spuštena na pola koplja u znak sećanja na preminule.

Ðukanović je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao da od Vlade Crne Gore očekuje da se proglasi dan žalosti i da ozbiljno uzme u razmatranje ideju o podizanju spomenika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana