U Domu Vojske otvorena izložba „Deca u ratu“ Tanjug

Objavljeno: 07.05.2019. 19:39 Izmenjeno: 08.05.2019. 13:08

Ubijati decu je više od zločina, više od ljudske izopačenosti, to je želja da jedan narod nestane, da se istrebi, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na otvaranju izložbe „Deca u ratu“, u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije.

„Ubijati decu znači ubiti budućnost čitavog jednog naroda koji mora da nestane. Zato su Srbima ubijali decu i u ratovima u kojima drugima o tako nečemu nisu ni razmišljali“, rekao je Vulin.

Ministar istoriju srpskog naroda vidi kao istoriju borbe za slobodu i istoriju ratova koje Srbi nisu ni izazvali ni tražili, a koje su morali da vode samo zato da bi opstali.

On je podsetio da su srpska deca kroz istoriju ubijana na svojim pragovima, u kućama, na mestima gde su živela.

Srbi nisu odlazili u tuđe kuće, u tuđe zemlje, Srbi nisu tražili drugu decu, ali našu decu nažalost jesu. Radili su to od danka u krvi, pa do 1999, godine NATO agresije i posle svega onoga što je nakon NATO agresije srpski narod dočekao na prostoru Kosova i Metohije od strane šiptarskih terorista, poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, srpski narod, koji je svoju decu čuvao u svojim kućama, nikada neće činiti drugima ono što je činjeno njemu.

Ova i slične izložbe, kazao je on, moraju da posluže sećanju, ali i suočavanju svih onih naroda čiji su preci ubijali srpsku decu.

„Nezavisna država Hrvatska, svi oni koji žele da je ponove, treba da dođu ovde, da se zagledaju u oči naše pobijene dece i da onda probaju sebi da dokažu, sebe da ubede, ne nas, da je Alojzije Stepinac svetac, da čovek koji je blagosiljao ustaške zločine, koji je pokrštavao srpsku decu ne pitajući ih kako su postali siročad, ne zaslužuje da bude svetac, jer onaj ko je dopustio da se ćuti o ustaškom, jasenovačkom genocidu ne treba da bude svetac“, rekao je Vulin.

Neka oni pogledaju u oči naše dece, neka sami izgovore da su oni samo kolateralna šteta i ništa više, kazao je ministar. Poručio je da bi izložbu „Deca u ratu“ trebalo svi da vide, kako bi spoznali zlo protiv kojeg se treba boriti.  Izložba u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije otvorena je svakog dana od 11 do 19 časova, osim nedeljom, i trajaće do 1. juna. Ulaz je slobodan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana