U domove za stare u Vojvodini uloženo 298 miliona

Objavljeno: 27.02.2016. 14:05 Izmenjeno: 27.02.2016. 14:05

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je Gerontološki centar u Kikindi i izjavio da je ministarstvo u domove za stare u Vojvodini uložilo 298 miliona din. iako nije bilo u obavezi jer je osnivač AP Vojvodina.

Vulin je rekao da je politika Ministarstva da se na svaki način približi korisnicima i da je u tom smislu ideja Fonda za penzisko i invalidsko osiguranje da lekari van radnog vremena i bez posebne finansijske nadoknade obilaze gerontološke centre i obavljaju preventivne preglede korisnika.

„U Ministarstvu činimo sve da se uslovi u staračkim domovima ujednače na celoj teritoriji Srbije i pri tome se ne bavimo time ko je osnivač tih domova i ko je na vlasti u kojoj lokalnoj samoupravi“, rekao je Vulin.

On je dodao da je u predhodne dve godine u Gerontološki centar u Kikindi uloženo 12 miliona dinara.

Govoreći o nelegalnim staračkim domovima Vulin je rekao da Inspekcija socijalne zaštite postoji već devet godina, da je za prvih sedam godina pronašla i zatvorila 34 takva doma, a da je u predhodne dve godine pronašla i zatvorila 37 nelegalnih staračkih domova.

„Na sajtu Ministarstva je objavljen spisak svih staračkih domova u Srbiji koji imaju licencu i pozivam sve da svoje roditelje ne ostavljaju u domove koji se ne nalaze na tom spisku“, naglasio je Vulin i dodao da će biti zadovoljan tek kada u Srbiji ne bude nelegalnih domova za stare.

Direktor Pokrajinskog Fonda za penziono invalidsko osiguranje Slavko Imrić rekao je da su lekarske ekipe danas u kikindskom Gerontološkom centru vršile kardiovaskularne i oftamološke preglede korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 12°C
Min: 10°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana