U „Cvijeti Zuzorić” od ponedeljka izložba dečjih radova Beoinfo

Objavljeno: 30.09.2016. 13:09 Izmenjeno: 30.09.2016. 15:41

Prijatelji dece Beograda i opštinska udruženja Prijatelja dece u „Dečjoj nedelji” organizuju prezentaciju dečjih radova nastalih tokom letnjeg raspusta u kreativnim radionicama. Izložba dečjih radova biće otvorena u ponedeljak, 3. oktobra, u 18 sati u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić”

Na izložbi će biti predstavljeno oko 230 eksponata nastalih u radionicama  slikarstva – ulje na platnu, ikonopisa, kaligrafije, grafike i ekslibrisa, stripa, kao i radovi nastali u radionicama „Umetnička reciklaža”, „Vredne ruke mogu sve”, „Ja kao umetnik impresionista”, „Primenimo danas stare zanate” i „Maštarija svaštarija od novinskog papira”. Izložba je otvorena do 9. oktobra, svakog dana od 11 do 15 časova.

U programu „Beograd deci – leto u Beogradu!” – „Letnji raspust – moj izbor!” učestvovalo je, besplatno, oko 350 dece iz osnovnih i srednjih škola iz Beograda. Pokrovitelj programa je Gradska uprava – Sekretarijat za sport i omladinu.

Ove godine „Dečja nedelja” se obeležava od 3. do 9. oktobra. Tim povodom Ministarsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja utvrdilo je Program aktivnosti obeležavanja „Dečje nedelje”, čiji je moto „Neću da brigam, hoću da se igram!”. Organizuju se brojni programi i manifestacije, kojima se pozivaju deca da u porodicama, školama, medijima, na trgovima i ulicama izraze svoje želje i nade za budućnost koju detinjstvo i mladost poseduju kao svoju jedinu privilegiju, za veću brigu i pažnju prema deci, za prezentaciju dečjeg kreativnog stvaralaštva i drugo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana